Pizza a la blomkål (kål-osal delikat)
Pizza forbindes ofte med junk, cheat-food eller dårlig samvittighed. Men det er vigtigt at give sig selv lov engang imellem, til at få nogle af de lækkerier, som man har cravings for. Ellers bliver det, at leve sundt uudholdeligt og kan føles som en streng diet – i stedet for en sund og lækker livsstil.
Men nu behøver du ikke længere at føle skam over at spise pizza. For opskriften på denne pizza, er sundere end de fleste ellers sunde retter og så smager det fantastisk. Jeg tror faktisk, at det er gået hen og blevet en af mine livretter! Det er blevet meget udbredt med opskrifter af denne type blomkålspizza(bund). I forhold til de andre opskrifter på lignende, så har jeg skabt denne med langt mindre fedt! Og jeg vil selvfølgelig dele denne lækkerbisken med jer;
BUND
– 1 blomkålshoved (revet på et rivejern)
– 3-4 æg (afhænger af blomkålshovedets størrelse)
– 1-2 spsk. oregano
– Salt og peber efter smag
TOMATSAUCE
– 280 g tomatpuré
– 1 spsk. oregano
– Salt og peber efter smag
– 0,5 dl ketchup – jeg bruger den uden sukker fra mit tidligere indlæg
FYLD/TOPPING
– Kylling skåret i skiver
– 150 g prosciutto/parma-skinke
– Frisk spinat
– Parmesanost
TILBEHØR
– Rød snackpeber
Riv blomkålshovedet på et rivejern og rør det sammen med 3 æg. Er blomkålshovedet stort – så brug 4 æg. Tilsæt oreganoen og salt og peber. Når disse ingredienser er rørt sammen, så skal det fordeles på en bradepande – og ind i ovnen i 10 min.
Imens bunden er i ovnen, så bland tomatpuré, salt og peber, oregano og ketchup i en lille skål. Samt klargør fyldet.
Efter de 10 min. er gået, tages bradepanden med bunden ud – og tomatsaucen fordeles på bunden, kødet lægges på samt ca. halvdelen af spinaten. Derefter skal det hele i ovnen igen i 10-15 min.
Den lækre pizza er nu klar til at blive skåret ud, og toppes med parmesanost og frisk spinat efter behov. Som tilbehør har jeg lavet et par snackpeber-stænger, som har været i ovnen i 10-15 min.
Easy, peacy and loveable.
Ingen kommentarer endnu