Im in the new commercial for Kopenhagen Fur

What to (and not to) eat on-the-go

foto-45 copy

Jeg har på det sidste levet meget på farten – faktisk også mere på farten end hvad godt er. Det bryder op i ens spisemønstre, sultregulering og appetit. Der findes uendeligt mange “fælder”, som skjulte kaloriebomber, sukker i enorme mængder og tomme kalorier, som hverken giver næring eller energi. Derfor har jeg efterhånden fundet frem til nogle gode kilder til den bedste energi og næring, som man nu engang kan få, når man ikke selv kan stå at tilberede sin mad eller bruge uendeligheder på at finde noget lækkert og sundt take-away. Jeg har utallige gange måtte finde mine måltider i en 7-11 på en banegård på de underligste tidspunkter af døgnet. Der ligger flere aspekter i at “vælge sin mad”. Det kommer jo meget an på, om du vil undgå for mange kalorier, undgå usunde tilsætningsstoffer eller hvad du vægter højest. Jeg kan godt lide, at jeg ved, at min krop får noget sundt energi at arbejde med, noget som kan holde mig mæt – smager godt og som ikke indeholder alt for mange e-numre. Derudover kan jeg godt lide at have et overblik over, om jeg indtager for mange usunde kalorier.

Proteinbarer
Hvis du skal have et mættende “måltid”, hvis vi tør at kalde dét det. Der er en høj mængde protein i, som holder dig mæt i længere tid. Du ved præcis hvor mange kalorier, som du indtager, da dette altid fremgår på emballagen – og så er de perfekte sidst på dagen, hvor du ellers får trang til søde sager. Her er det en perfekt og lækker erstatning til den chokoladebar, scone eller smilende muffin, som står og danser i de fedtede glasmontre.

Frugt
Frugt er at finde alle steder. Det er faktisk også billigt (i forhold til andet sådan et sted). Frugt er 100% raw, ikke forarbejdet og du ved, at det ikke indeholder skjulte kalorier og e-numre. Og så bidrager det til en sund og nærende kost – selvom du er på farten.

Groft brød
Der er generelt i sandwich fra sådanne steder masser af “skjulte kalorier”. De kan se sunde, lækre og indbydende ud. Men oftest bruger de det billigste af det billigste kød, som indeholder alt for meget fedt, og deres dressinger er heller ikke lavet på de sundeste olier og indeholder en masse tilsætningsstoffer. Ikke at man skal blive skræmt, men hvis man gerne vil opretholde en sund og slank lvsstil, så kan for mange af disse sandwich gøre et større udslag i kalorieregnskabet. Derfor køber jeg ofte en grovbolle, grov bagel eller andet groft brød – helt uden noget. Normalt spiser jeg ikke uendeligt meget gulten, men jeg elsker brød, så at skulle spise det uden “fyld” velvidende at jeg får det sundeste, som jeg nu engang kan få sådan et sted, gør mig ingenting, tværtimod!

Vitamindrikke
Vitaminwell, Glaseau.. you name it! De syner sunde og er det da også til dels. Men de indeholder en masse sukker! De smager til gengæld fantastisk. Så gå udenom de sukkerholdige – for de findes i en light-udgave (som dog indeholder sødstoffer), men du undgår for mange flydende kalorier – helt uden at mangle noget ved at vælge den sundere udgave.

Gulerødder
En god, mættende rod, som er rig på kostfibre og vitaminer og som hjælper med at regulere blodsukkeret. De kan købes i de fleste supermarkeder i små poser, hvor de er lige til at spise. Jeg sørger for at have en pose med mig i tasken, så jeg undgår desperat at købe det letteste, hvis den lille sult opstår.

Skyr
Skyr i portionsstørrelser er heldigvis ved at indfinde sin vej i de små kiosker, tankstationer etc. En nem, sund og proteinrig kilde, som giver dig et overblik over dit kalorieindtag. Dog indeholder skyr i disse portioner oftere et højere kcal/100 g, da der er tilsat div. frugtblandinger i de fleste.

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN’

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Im in the new commercial for Kopenhagen Fur